نظر به اختلالات پیش آمده در خطوط تلفن منطقه، لطفا از طریف دکمه واتس‌اپ ، شماره تماس خود را اعلام فرمایید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند

نظر به اختلالات پیش آمده در خطوط تلفن منطقه، لطفا از طریف دکمه واتس‌اپ ، شماره تماس خود را اعلام فرمایید تا کارشناسان با شما تماس بگیرند

کاربرد وایت برد تعاملی در آموزش

تاریخ انتشار: 2019/07/20

وایت برد تعاملی

 وایت برد تعاملی که به نام برد هوشمند نیز مشهورند را می توان به عنوان ابزار تعاملی که به تصاویر کامپیوتری اجازه می‌دهند که با دقت بالا با کمک ویدئو پروژکتور روی صفحه نمایش مشاهده شوند؛ تعریف کرد. آموزگار یا کاربر می تواند آنچه که روی برد هوشمند نمایش داده میشود را توسط موس، نشانگر، خودکار یا حتی انگشتان دست تغییر دهد و این کار دقیقاً روی خود اسکرین انجام می گیرد. به عنوان مثال روی صفحه نمایش می توان روی آیتم ها کلیک کرد،آن ها را کشید، کپی کرد یا حتی با دست خط روی آن ها متن نوشت. دست خط ها نیز پیش از ذخیره شدن به راحتی به متون نوشتاری تبدیل می شوند. وایت برد تعاملی را معمولاً به دیوار آویزان می‌کنند و یا روی پایه ای روی زمین قرار می دهند. از بردهای هوشمند می‌توان در محل کار یا کلاس های درس در سطوح مختلف آموزشی استفاده کرد.

در چند سال گذشته، سیستم آموزشی با تغییرات قابل توجهی مواجه شده است به طوری که دیگر خبری از کتاب های نوشتاری و دفتر مشق های سنگین نیست بلکه آن ها به ای بوک های کم حجم تبدیل شده یا با وسایلی مانند تبلت ها و آیپدها جایگزین شده اند.

امروزه استفاده بسیار زیادی از وایت ‌برد تعاملی در بخش آموزش می شود.

برد هوشمند

اصلی ترین روش های استفاده از وایت برد تعاملی در تدریس عبارتند از:

  • نمایش تصاویر و ویدیو ها

با وایت برد تعاملی در کلاس درس می توان از تصاویر و ویدیو های پویا برای ارتقاء محتوای پرزنتیشن استفاده کرد. این روش با توسعه رسانه های پویا مانند تصاویر به دست آمده از اینترنت که از فایل های مایکروسافت ورد استخراج شده اند یا گراف هایی که به صورت نمودار کشیده شده اند؛ تاثیر بسیار زیادی روی یادگیری دانش آموزان دارد و موجب می شود معلم و دانش آموز هر دو به اهداف آموزشی خود دست پیدا کنند. دراصل وایت برد های تعاملی برای نمایش رسانه های صوتی، تصویری و نوشتاری مورد استفاده قرار می گیرند تا دانش آموزان را بیشتر از تخته سیاه های معمولی یا اسکرین پروژکتورهای معمولی مورد استفاده همراه با وایت بردها، درگیر درس کنند.

  • ذخیره دروس

یکی از کاربردهای وایت برد تعاملی در آموزش، ذخیره دروس است. برد هوشمند به کاربران اجازه می‌دهند تا یادداشت بردارند یا پرزنتیشن را ذخیره کنند. دانش آموزان می‌توانند از این خصوصیت برای ذخیره سازی یادداشت های خود و فعالیت های کلاسی بهره ببرند. آموزگاران نیز می توانند دانش آموزان را تشویق کنند از جای خود بلند شده و فعالیت های مختلفی مانند حل مسائل از طریق وایت برد تعاملی را انجام دهند و سپس راه حل ها را ذخیره کرده تا بتوانند دوباره به آن رجوع کنند. بعلاوه معلم می تواند کارهای ذخیره شده را بعد از پرینت گرفتن میان دانش‌آموزان توزیع کند. چندین نرم افزار وایت ‌برد تعاملی به عنوان ابزار ذخیره سازی روی اسکرین وجود دارد که با استفاده از آنها دانش آموزان می ‌توانند از صفحه نمایش عکس گرفته و آن را هر زمان که لازم باشد برای مرور دروس قبلی به دانش آموزان دیگر نشان دهند.

  • منابع

استفاده از وایت برد هوشمند در کلاس گسترش بسیاری پیدا کرده چون فایل های بسیاری در اینترنت وجود دارد که می توان توسط معلمان و مدرسان برای ارائه دروس پویا مورد استفاده قرار گیرد. استفاده از چنین منابع گسترده ای در آموزش بسیار مفید است چون موجب صرفه جویی در زمان و بهبود نتایج یادگیری می شود.

بردهای هوشمند

 

  • سبک های یادگیری

در میان بالاترین کاربردهای وایت برد تعاملی در آموزش ارائه سبک های یادگیری مختلف بسیار مهم است. به عنوان مثال به علت وجود ابزارهای ذخیره سازی از یک نوع سبک های یادگیری برای یادگیرندگان شنیداری می توان استفاده کرد و یا می توان برد هوشمند را به صورت لمسی برای تغییر دادن مطالب توسط یادگیرندگان دیداری به کار برد تا بتوانند هر آنچه را که در کلاس اتفاق افتاده دنبال کنند. آسان شدن سبک های یادگیری مختلف یکی از روش های قابل توجه استفاده از وایت برد تعاملی در آموزش است.

  • دسترسی به اینترنت

استفاده از وایت برد های تعاملی در کلاس، دسترسی سریع به تمام محتواهایی که در اینترنت وجود دارد را فراهم می آورد. این دسترسی به این علت که هر سوالی که مطرح شود را می توان فورا از طریق سرچ در گوگل که به راحتی در دسترس است به صورت صوتی، ویدئوی یا با تصاویر پاسخ داد از اهمیت بالایی برخوردار است.

  • قابلیت تعامل

استفاده از وایت‌برد تعاملی در کلاس به دانش‌آموزان اجازه می‌دهد تا به طور فعال به مطالب دسترسی داشته باشند و در آن ها مشارکت کنند و بازخورد فوری در مورد پروژه های مطرح شده و یادگیری مطالب آموزشی داشته باشند. به این ترتیب یک دانش آموز می تواند پشت کامپیوتر بنشیند و با دانش آموز دیگری از طریق وایت‌برد تعاملی به یادگیری و تحلیل درس بپردازد. از طرفی کل کلاس نیز می توانند ایده ها و پیشنهادات خود را مطرح کرده و به اشتراک بگذارند. به این ترتیب، آموزش تعاملی نیز ارتقا خواهد یافت.

  • ذخیره و نگهداری

یکی از کاربردهای وایت برد های تعاملی در آموزش این است که معمولاً توانایی ذخیره سازی دروس مطالب نوشتاری و مباحث در آن وجود دارد. چنین امکانی به راحتی در وایت برد تعاملی iboard فراهم است. ذخیره سازی مفاهیم و ایده هایی که در دروس قبلی مطرح شده به این معنی است که دانش‌آموزان به راحتی می‌توانند به محتواها دسترسی داشته باشند تا دانش خود را به روز کنند. به علاوه دانش آموزانی که در کلاس غایب بودند می ‌توانند فرصتی برای دریافت مطالب و مرور آن ها از طریق وایت ‌برد تعاملی داشته باشند.

  • بازی‌ها

بازی یکی از روش هایی است که می توان از برد هوشمند در کلاس استفاده کرد. آموزش از طریق بازی مانند چیدن متون به هم ریخته یا کشیدن و مچ کردن تصاویر با متون از طریق وایت ‌بردالکترونیکی امکان پذیر است. این روش برای آموزش کودکان بسیار مفید است. بازی ها می توانند با تنوع زیادی توسط معلم طراحی شوند و تاثیر مستقیمی روی یادگیری دانش آموزان داشته باشند.

  • تعامل گروهی

وایت برد تعاملی در کلاس برای اهداف مشارکت و مباحثه گروهی بسیار مفید است. فاکتور تعاملی یک ابزار توانمند برای افزایش خلاقیت است. چون مطالبی که روی اسکرین نمایش داده می شود را می‌توان به متون نوشتاری تبدیل کرده و برای اشتراک گذاری یا کاربردهای بعدی ذخیره کرد. این روش در آموزش های گروهی زمانی که یک گروه کوچک روی یک مطلب کار می کنند؛ بسیار مهم است. چون دانش آموزان می توانند روی برد تعاملی در جاهای مختلفی ایده ‌های خود را بنویسند و سپس نتیجه نهایی را ذخیره کرده و از طریق ایمیل یا شبکه‌های دیگر به اشتراک بگذارند.

آیا وایت برد تعاملی برای دانش آموزان باهوش ساخته شده است؟

برای پاسخ به این سوال یک کیس استادی را در ادامه مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کاربرد وایت برد تعاملی در دبیرستان ناپروویل

در دبیرستان ناپروویل که در غرب شیکاگو واقع شده، وایت برد تعاملی – نه تخته سیاه های گچی – اصلی ترین تجهیزات هرکلاس را تشکیل می دهند. این تخته ها که به برد های هوشمند معروف شده اند (نام آنها توسط اولین سازنده شان گذاشته شده است)، درحقیقت پروژکشن هایی هستند که به یک کامپیوتر وصل می شوند و هرآنچه که توسط ویدئو پروژکتور قابل نمایش باشد روی این بردها دیده شده و قابل ذخیره سازی روی کامپیوتر است.
آنچه که باید بدانید گزارشی است که از کاربرد این بردهای هوشمند در ناپروویل ارائه شده که نشان می دهد تمرین های خلاقانه ای در این دبیرستان دولتی بزرگ توسط این تکنولوژی در عمل انجام پذیرفته است. علاوه بر وایت برد تعاملی ، واحد ریاضیات از سیستم های پاسخگویی سریع نیز در کلاس ها برای مشارکت دانش آموزان بهره برده است.

اما آیا تکنولوژی وایت برد تعاملی به همه بچه ها در یادگیری کمک می کند یا تنها تعدادی از آنها که نابغه هستند می توانند از آن بهره ببرند؟

معلمان در ناپروویل جزو افرادی هستند که اعتقاد دارند :”برنامه درسی من پیش از استفاده از این بردها سال به سال تغییر چندانی نمی کرد.” معلم ریاضی – دیوید اسلادکی – اذعان داشته:”اما در حال حاضر من توانایی تغییر همه چیز را در این برد دارم و می توانم هرچیزی را جابجا یا به آن وارد کنم برای من به عنوان یک معلم این برد بسیار جالب است.”
اسکات میلر، دستیار آموزش ریاضی در NCHS از به کار بردن یک تکنولوژی جدید در کلاس درس ابراز رضایت کرده و گفته :”حالا من می توانم از انگشتانم استفاده کنم و فرصت هایی را برای دانش آموزان ایجاد کنم که با مطالب تعامل برقرار کنند.”
این وایت برد تعاملی هوشمند که در اصل برای کاربردهای تجاری توسعه یافته اند در حال حاضر روند رو به رشدی در آموزش پیدا کرده اند. طبق گفته مرکز مشاوره فیوچرسورس که صنعت وایت برد تعاملی را پیگیری می کند :”طی 10 سال گذشته، وایت برد های هوشمند به عنوان یکی از تجهیزات نمایشی بسیار گسترده در اکثر کلاس های درس نصب شده و در سال 2009 این صنعت به یک بیلیون دلار دست پیدا کرده است.”
سازنده تخته هوشمند بیان کرده که این وایت بردها در بیش از 1.5 میلیون کلاس نصب شده و توسط بیش از 30 میلیون دانش آموز در سراسر جهان مورد استفاه قرار گرفته است. با توجه به تحقیقات انجام گرفته، آنها نشان داده اند که وایت برد های تعاملی دارای مزایایی همچون مشارکت دانش آموز، ایجاد انگیزه در دانش آموز و کمک به او در یادگیری و حفظ مطالب در ذهن خود هستند.
البته این تجهیزات جذاب و خلاقانه لزوماً ارزان نیستند. قیمت بردهای هوشمند بین 500 دلار بدون ویددئو پروژکتور و کامپیوتر تا بیش از 4000 دلار بازهم بدون دیتا پروژکتور و کامپیوتر متغیر است.
تحقیقات آکادمیک روی استفاده از وایت بردهای تعاملی تا حد زیادی انجام گرفته و همگی نشان دهنده رضایت کامل دانش آموز و معلم از این تکنولوژی جدید است.

جمع بندی

وایت برد تعاملی در کلاس موجب صرفه جویی در هزینه ها می شود چون این تکنولوژی نشان می دهد که چطور یک کامپیوتر می تواند سبک های یادگیری مناسب را برای کل کلاس ارائه دهد. این روش همچنین در مقایسه با تجهیز کردن هر دانش آموز به یک لپ تاپ یا حتی ایجاد یک اتاق IT برای کل کلاس هزینه کمتری دارد. انعطاف پذیری آن در تدریس مشخص می کند که چرا در بیشتر مدارس و دانشگاهها در سراسر جهان استفاده از آن گسترش پیدا کرده است تمام مطالبی که در بالا مطرح شد نشان می دهد که چطور می توان از وایت برد تعاملی برای آموزش در کلاس درس استفاده کرد.

پیشنهاد میکنیم این مقالات را هم بخوانید

2 thoughts on “کاربرد وایت برد تعاملی در آموزش

  1. لیلا امیدی گفت:

    موضوع معلمان جوان و علاقمند به تکنولوژی هم چیزهاییه که خیلی اهمیت داره متاسفانه فقط خرید تکنولوژی و نصبش در مدارس کافی نیست باید معلملان مجبور بشن تا محتوای مناسب تولید کنن و از تکنولوژی در آموزش استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − چهار =